5 sfaturi care te vor ajuta sa organizezi fara stres o petrecere memorabila

Petrecerile ar trebui sa fie distractive, iar organizarea acestora sa nu fie ceva stresant. Ideea de a-ti reuni prietenii, colegii sau familia pentru a sarbatori un eveniment important din viata ta, o reusita sau, pur si simplu, pentru a va distra poate fi o ocazie minunata de socializare, distractie si relaxare. Indiferent daca esti sau nu profesionist in planificarea petrecerilor, daca stii care sunt aspectele de baza, vei putea sa organizezi usor ceva memorabil.

Pentru a te ajuta sa planifici fara stres o petrecere asa cum iti doresti, iata 5 sfaturi de care ar trebui sa tii cont:

Fa lista invitatilor

Daca vei avea inca de la inceput lista invitatilor va fi mai usor sa planifici petrecerea in mod eficient. Nu invita oamenii doar de dragul de a umple camera, ci cheama-i doar pe cei care sunt importanti pentru tine. 

De asemenea, nu uita ca nu toata lumea are aceleasi gusturi cand vine vorba despre petreceri. Unora le plac intalnirile mai linistite si mai simple, in vreme ce altora le plac petrecerile cu muzica tare si jocuri distractive. Ideal ar fi sa chemi la petrecerea ta exact oamenii care stii ca se vor simti bine si sa renunti al cei care ar putea deveni spectatori tacuti care stau pe margine. 

Desigur, dupa ce ai facut lista cu persoanele pe care le vei chema, nu uita sa le trimiti invitatiile si sa le ceri confirmarea de participare.

Alege o tema pentru petrecere

Pentru a organiza o petrecere reusita este important sa stabilesti in avans o tema pentru eveniment. Acest lucru te va ajuta sa alegi decoratiile, sa creezi un design potrivit pentru invitatii, sa stabiliesti meniurile de mancare si de bauturi. De asemenea, le vei putea spune din timp invitatilor care sunt culorile sau vestimentatiile dorite la petrecerea ta.

Fa din timp aranjamentele necesare

Secretul pentru a avea o petrecere de succes consta in planificare. Pentru a evita stresul si problemele de ultim moment, fa toate aranjamentele necesare in prealabil. Verifica inainte de eveniment lista de invitati care au confirmat prezenta, meniurile de mancare si de bauturi, aranjamentul muzical si lista de melodii, decoratiile, florile si orice este necesar. 

Nu uita sa faci o lista cu gustari, alimente si bauturi pe care ar trebui sa le cumperi, sa discuti cu o formatie de muzica sau cu DJ-ul, sa angajezi un barman daca vei avea un bar deschis.

Comanda bauturile in avans

Planificarea unei petreceri poate fi obositoare si poti uita atat de usor anumite lucruri, mai ales daca te vei ocupa singur de tot. De aceea, pentru a iesi totul perfect si a nu fi stresat, este bine sa faci o lista cu toate bauturile de care ai nevoie si sa le comanzi in avans, solicitand livrarea direct la adresa dorita. De asemenea, nu uita sa discuti cu barmanul despre bauturile de care ar putea avea nevoie si sa le treci pe lista si pe acestea.

Ocupa-te de muzica

Daca vrei sa fii sigur ca vei avea o petrecere reusita este vital sa te ocupi din timp de muzica. Muzica este cea care va da farmec petrecerii tale si, totodata, va crea atmosfera dorita. De aceea, ai nevoie fie de o formatie de muzica sau un DJ cu experienta care stiu sa faca spectacol si sa creeze atmosfera.

Contacteaza formatia de muzica sau DJ-ul cu cateva saptamani inainte si intalneste-te cu ei pentru a discuta cat mai in detaliu despre ce stil de muzica doresti si ce melodii vrei sa cante in anumite momente, in functie de natura evenimentului (intampinare oaspeti, venirea sarmalelor, aruncarea buchetului de mireasa, etc). Ca sa nu mai fii stresat in ziua petrecerii, ocupa-te cu atentie de toate detaliile si alege muzica potrivita in functie de eveniment si de tipul petrecerii pe care o organizezi.

About the Author

One thought on “5 sfaturi care te vor ajuta sa organizezi fara stres o petrecere memorabila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post